En het debatt susar genom schäfervärlden, vad några kanske missat är den viktiga detaljen att vår rasklubb inte äger frågan utan vi ska helt enkelt föra en dialog med SBK som sen tar det vidare till SKK som alltså äger frågan och fattar beslut.📃Därför gick CS ut och öppnade ett forum för detta här på den centrala hemsidan och där har ytterligare förslag kommit in som tas med i dialogen med SBK. Chattforumet har nu varit öppet i 14 dagar stängs därmed och vi ser över dess innehåll!

🙌🏼Vi blev med index för drygt två år sen. Uppfödarna i Sverige har under denna tid haft möjligheter att arbeta efter index och undersöka dess funktion för avel.🐾Här på www.schaferhundklubben.com hittar ni även listor med statistik från SKK och Agria för våra uppfödare från de senaste åren. Kila in och kika!🐾🐕Här kommer ett tips om en avelskonferens för den nyfikne som har ett genuint intresse i frågan. Här är en länk till anmälan för webbinariet: https://www.brukshundklubben.se/funktionar/klubb-organisation/forbund/kalender/2020/10/avelskonferens-webbinarium/?fbclid=IwAR1DFu41CZOkmXuTrJP8_WWjmjqUCNxOuVoQE31ran7E55jND38U5YEVyIgOBS! Utställningsinfo! 

Sd Småland ställer in sin utställning 10-11 oktober pga Covid-19

Vi har reviderade normalstadgar från den 1 juli 2020

Svenska Brukshundklubbens reviderade normalstadgar börjar att gälla för samtliga föreningar inom vår organisation den 1 juli.
Utöver några mindre korrigeringar och förändringar är den största skillnaden i normalstadgarna implementeringen av den nya valordning som är fastställd i Svenska Brukshundklubbens grundstadgar, som började gälla 2020-07-01, och som nu når samtliga nivåer inom organisationen. Läs mer här
Reviderade stadgar CS
Reviderade stadgar Region/Distrikt
Reviderade stadgar Lokalområde/Lokalklubb

Viktig information!
LÄS info om inställda aktiviteter här>>

Öppet brev till Svenska Brukshundklubbens medlemmar!
I ett öppet brev från Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse uppmanas klubbens medlemmar Läs mer

Schäfermärket

Du som är medlem kan ta Schäfermärket som är en kurs med både teori och praktik som ger hundägaren en fin bild på vad hund är och hur den fungerar med drifter och mentalitet.

Gå en kurs i Schäfermärket,
och få ett kunskapsbevis! 

Läs mer här>>>

Svenska Schäfermästerskapen 2020

SAMTLIGA VÅRA SSM 2020 är INSTÄLLDA pga COVID-19

Väl mött 2021.

Här kan du se aktiviteter, tävlingar och utställningar hos våra Lokala klubbar och distrikt.