Här hittar ni den senaste informationen till alla distrikt /lokalklubbar

Har ni frågor, maila kansliet:
info@schaferhundklubben.se

Nytt digitalt sätt att bli medlem

Äntligen blir det lättare för klubbar att registrera medlemmar. Ett nytt digitalt formulär för medlemsregistrering är lanserat.

Digital registrering av medlemskap
I det nya digitala medlemsformuläret registrerar medlemmen själv sitt medlemskap gällande medlemsformerna ordinarie medlem och ungdomsmedlem. Uppgifterna från formuläret skapar automatiskt en registerpost i Medlem Online, genererar medlemsnummer och skickar en digital avi till medlemmens e-postadress.

Mindre medlemsadministration för lokal- och rasklubbar
Eftersom medlemmen automatiskt registreras i Medlem online slipper klubbar lägga in nya medlemmar manuellt. Eftersom medlemmen får en medlemsavi direkt vid registreringen behöver klubbarna heller inte hantera inbetalningarna för medlemskapet. Betalningen sköts i Medlem online och klubbarna får sina pengar för lokal medlemsavgift via utbetalningar från förbundet.

Vad behöver klubben göra?
Det klubben behöver göra är att länka till det digitala medlemsformuläret på sin hemsida. Gärna på flera ställen, men framför allt på sidan som rör medlemskap.

Sidan ni ska länka till är 
www.brukshundklubben.se/bli-medlem.
Där finns nämligen information om medlemsformer, medlemsavgifter (inte varje lokalklubbs egen avgift) och centrala förmåner. Alltid uppdaterat! Använd gärna bifogad banner till er hemsida, så det blir ännu lättare för medlemmen att hitta.

Medlemsformerna ordinarie medlem och ungdomsmedlem omfattas av formuläret
Till att börja med omfattas registreringarna i formuläret av medlemsformerna ordinarie medlem och ungdomsmedlem. Formuläret kan även ta emot ansökningar till Sveriges hundungdom under förutsättning att de väljer SBK som specialklubb. Familjemedlemmar och utlandsmedlemmar kommer behöva vända sig direkt till klubbarna för medlemskap. På sikt hoppas vi kunna lägga även dessa medlemsformer i formuläret.

Frågor gällande formuläret och medlemskap
Har du frågor kring det nya formuläret eller medlemskap, kontakta Inga-lill Tollstam på förbundskansliets medlemsavdelning. 08-505 875 20 eller inga-lill.tollstam@brukshundklubben.se.

På förekommen anledning behöver jag er hjälpa med att sprida informationen om nedan till alla era underliggande klubbar:

  • Att alla tävlingsarrangörer måste lägga in kontaktuppgifter till någon på klubben, som tävlande ska kunna få kontakt med vid frågor inför tävling.
  • Att tävlingsarrangörer lägger in IBAN nr också i systemet – vi får mer och mer folk som anmäler sig från andra länder och vi på supporten för SBK Tävling kan inte svara på detta!

fr o m 2019-03-01 kostar det  225kr per hund att ställa ut på vår valp/specialutställningar.

Utställningskommittén informerar: På CS styrelsemöte 2019-01-19/20 beslutadesatt fr o m 2019-03-01 kostar det  225kr per hund att ställa ut på vår valp/specialutställningar.
Vi skall fortsätt använda oss av MG Events tjänster och fortsätta med de nya kritiklappar som tagits fram med vissa korrigeringar.

Skicka in styrelseförteckning!

Så här års efter att alla årsmöten har varit är det dags att lämna in styrelseförteckning samt årsmöteshandlingar till distrikt o kansli. Lokalklubb lämnar in till Distrikt och Distrikt lämnar in till kansliet.

Följande Distrikt Sd har inte inkommit med ny styrelseförteckning:
Närke, Västmanland, Östergötland, Skaraborg, Gotland.

Följande lokalklubbar Sk har inte inkommit med ny styrelseförteckning till kansliet:
Sk Alvesta, Björnåsen, Enköping, Habo, Hagatorp, Halmstad, Härnösand, Jönköping,  Solsta, Stjärnborg, Sturup, Uddevalla, Vårgårda, Warberg, Westbo samt Åker. 

Skynda och skicka in förteckningar över era styrelser så ni inte missar viktigt information för er verksamhet.  // Mvh ”Maggan” Kansliet //.